14 noiembrie 2018

May se întâlneşte cu miniştrii săi pentru Brexit

Bianca Pavaluca

Premierul britanic Theresa May se va întâlni marţi cu cabinetul de miniştri pentru a prezenta acordul conceput cu reprezentanţii Uniunii Europene privind relaţiile post-Brexit, despre care opoziţia crede că va pune în pericol unitatea Marii Britanii, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Theresa May va încerca marţi să obţină susţinerea Parlamentului în ceea ce priveşte acordul pentru Brexit. Întâlnirea va începe la ora 14.00 (16.00, ora României).

Reprezentanţii opoziţiei au transmis în mai multe rânduri că acordul cu Uniunea Europeană reprezintă un pericol pentru Guvernul britanic şi pentru unitatea ţării.

Membrii Partidului Conservator, condus de Theresa May, au acuzat-o că „s-a predat Uniunii Europene” şi au ameninţat că nu vor aproba acordul. Reprezentanţii partidelor din Irlanda de Nord au transmis că nu sunt siguri că premierul britanic va primi aprobarea Parlamentului.

„Din ceea ce am văzut şi am auzit, nu credem că acest acord este cel mai bun”, a declarat Jeffrey Donaldson, membru al Partidului Democrat Unionist (DUP) din Irlanda de Nord.

„Acest acord are potenţialul de a duce la despărţirea de Marea Birtanie, lucru pe care nu ni-l dorim”, a adăugat Donaldson.

Dacă Theresa May va primi azi aprobarea cabinetului, liderii Uniunii Europene ar putea organiza o întâlnire în data de 25 noiembrie pentru a încheia acordul pentru Brexit, au transmis mai multe surse diplomatice.