23 noiembrie 2018

May este sceptică că UE ar oferi un acord mai bun pentru Brexit

Bianca Pavaluca

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat vineri că Uniunea Europeană nu va renegocia acordul pentru Brexit dacă Parlamentul britanic respinge versiunea curentă a acordului privind condiţiile ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Nu cred că dacă ne-am întoarce la Uniunea Europeană şi am spune «oamenilor nu le place acordul, putem sa facem altul?» ar fi de acord şi ne-ar da o variantă mai bună”, a declarat premierul britanic într-un interviu acordat BBC Radio 5.

Întrebată dacă va demisiona în cazul în care Parlamentul va respinge acordul negociat, Theresa May a declarat că momentan se concentrează pe obţinerea aprobării, nu pe viitorul ei.

Premierul consideră că în cazul în care Parlamentul va respinge acordul, va exista „mai multă diviziune şi nesiguranţă, iar oamenii vor folosi această oportunitate pentru a opri Brexitul”.

Theresa May a refuzat să explice dacă Marea Britanie va fi într-o situaţie mai bună după ieşirea din Uniunea Europeană, declarând doar că va fi „diferit”.

Prim-ministrul a transmis că datoria ei în următoarele zile este de a convinge parlamentarii să o susţină şi să explice cetăţenilor beneficiile acordului.

„Din punctul meu de vedere, nu se pune problema de oprire a procesului de Brexit, deoarece Guvernul trebuie să obţină dorinţa exprimată de oameni în cadrul referendumului din 2016”, a transmis May.