03 martie 2019

Matvienko: Rusia va face tot ce este posibil pentru a împiedica o intervenţie a SUA în Venezuela

Mircea Olteanu

Rusia va face tot ce este posibil pentru a împiedica o potenţială intervenţie militară americană în Venezuela, a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse, camera superioară a Parlamentului de la Moscova, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Suntem foarte preocupaţi de faptul ca SUA ar putea pune în aplicare orice fel de provocare pentru a vărsa sânge, pentru a găsi o cauza şi motive pentru o intervenţie în Venezuela", a declarat Valentina Matvienko într-o discuţie, la Moscova, cu vicepreşedintele venezuelan Delcy Rodriguez.

"Dar vom face totul pentru a nu permite acest lucru", a adăugat Matvienko.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, contestat de Statele Unite şi de alte ţări occidentale în contextul crizei politice şi economice de la Caracas, a transmis că se opune primirii de asistenţă umanitară din străinătate, argumentând că Venezuela are "capacitatea de a satisface toate necesităţile poporului şi nu va cerşi de la nimeni".

Liderul de la Caracas a afirmat că Administraţia de la Washington este formată din "extremişti" care au generat criza politică de la Caracas pentru a justifica o intervenţie militară, catalogându-l pe omologul său american, Donald Trump, drept adept al "supremaţiei albilor".

"Statele Unite intenţionează să creeze o criză umanitară pentru a putea justifica o intervenţie militară. Acest lucru se înscrie în farsă; de aceea, le spunem cu toată demnitatea că nu avem nevoie de resturile lor de pâine, de mâncarea lor toxică, de resturile lor", a afirmat Maduro.