29 august 2018

Matteo Salvini şi Viktor Orban vor să formeze un front anti-migraţie

Bianca Pavaluca

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini şi prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, au declarat că „merg pe o cale comună”, după ce au discutat despre formarea unui front comun anti-migraţie care să se opună politicilor preşedintelui francez Emmanuel Macron, relatează The Guardian.

Sursă foto: Mediafax

„Vrem să schimbăm Comisia Europeană. Vrem să ne protejăm graniţele. Vom lupta împotriva politicilor pro-migranţi susţinute de Emmanuel Macron şi George Soros”, a declarat Salvini marţi, după o întâlnire cu prim-ministrul ungar în Milano.

„Alegerile europene se apropie. Trebuie să schimbăm foarte multe lucruri”, a adăugat Orban.

„Momentan există două părţi în Europa. Una dintre ele este condusă de Macron, care susţine migraţia. Cealaltă este susţinută de ţări care vor să îşi protejeze graniţele. Ungaria şi Italia se află în a doua parte”, a menţionat prim-ministrul.

Nu este prima dată când Salvini îl atacă pe preşedintele francez. În răspuns la criticile aduse de Salvini, Macron a declarat în luna iunie că „extremiştii din ţările vecine trădează valorile europene”.

Viktor Orban, descris de către Salvini drept un politician model, a contestat încă de la început imigraţia.

„Ungaria a demonstrat că poate opri migranţii la graniţă. Salvini a demonstrat că aceştia pot fi opriţi pe mare. Îi mulţumim pentru protejarea frontierelor europene”, a declarat Orban.

„Trebuie să trimitem migranţii înapoi în ţările lor. Autorităţile de la Bruxelles au spus că nu se poate. Însă aceştia au spus şi că nu putem opri migranţii la graniţă, lucru pe care noi l-am făcut”, a adăugat prim-ministrul ungar.

Deşi împărtăşesc aceeaşi opinie privind platforma anti-imigraţie, cei doi lideri au păreri diferite în ceea ce priveşte relocarea refugiaţilor. Salvini consideră că aceştia ar trebui distribuiţi în toate ţările europene, lucru cu care Ungaria, alături de Polonia, Cehia şi Slovacia nu sunt de acord.

Mii de persoane au protestat în Milano în timpul întâlnirii dintre Matteo Salvini şi Viktor Orban.