08 mai 2019

Marinarii militari, prezenţi la ceremoniile dedicate zilei de 9 mai

Andreea Soare

Joi, 9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român – Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Uniunii Europene – va fi marcată de marinarii militari printr-o serie de ceremonii militare şi religioase care se vor desfăşura la monumentele reprezentative din garnizoanele Forţelor Navale, transmite Statul Major al Forţelor Navale.

Sursă foto: Statul Major al Forţelor Navale

La Constanţa, militari din Forţele Navale vor participa la ceremonii militare şi religioase care se vor desfăşura la Monumentul Eroilor Independenţei României, de la Casa de Cultură, începând cu ora 9.30.

La Mangalia, marinarii militari vor depune coroane de flori la Complexul Monumental din centrul municipiului, în intervalul 10.00-10.50.

În garnizoana Tulcea, militarii vor depune jerbe de flori la Monumentul Independenţei din municipiu, în intervalul orar 10.00-11.00.

La Brăila, ceremoniile dedicate zilei de 9 Mai se vor desfăşura la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, în intervalul orar 10.00-11.00. Tot în această zi importantă pentru români, militari din cadrul Flotilei Fluviale vor fi prezenţi la Monumentul Războiului de Independenţă din Calafat, în intervalul 11.00-13.00,

Iar publicul va avea ocazia să viziteze joi, 9 mai, două nave militare fluviale acostate în portul din localitate.

Infanteriştii marini vor participa la ceremoniile militare şi religioase desfăşurate la Monumentul Eroilor din Babadag, în intervalul orar 09.00-10.00, iar Regimentul 307 Infanterie Marină îşi va deschide porţile pentru a fi vizitat de populaţia civilă, între orele 10.00-13.00.

La Bucureşti, militari din Forţele Navale vor participă la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor Patriei (Universitatea de Apărare „Carol I”), începând cu ora 08.30.

De asemenea, în această perioadă, vor fi organizate expoziţii de carte şi simpozioane dedicate zilei de 9 Mai.

La activităţi vor fi prezenţi veterani de război, reprezentaţi ai Cultului Eroilor, ai Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, cadre militare din Ministerul Apărării Naţionale, oficialităţi locale şi populaţia civilă.