27 iunie 2019

Marinarii militari, mesaj către tricolorii U21: Inimile noastre bat pentru România

Cătălin Legănel

Marinarii militari de la bordul navei şcoală „Mircea”, aflată în voiaj de instrucţie în Germania, au transmis, joi, un mesaj emoţionant fotbaliştilor echipei României U21, care vor juca împotriva Germaniei, în semifinalele Europeanului de tineret.

Din Hamburg, marinarii militari de la bordul navei şcoală „Mircea” le-au transmis „micilor tricolori” toată forţa şi susţinerea, strigând în cor „Hai România”.

„De aici, din Hamburg, inimile noastre bat pentru România, în acordurile imnului naţional. Echipajul navei-şcoală Mircea transmite naţionalei U21 toată forţa şi susţinerea în meciul important de astăzi (joi- n.r.) din semifinalele Campionatului European, contra selecţionatei Germaniei. Cu toţii suntem mândri să reprezentăm România, noi de pe mare şi voi de pe gazon. Hai România!”, este mesajul video transmis fotabaliştilor.

Urarea marinarilor de la bordul velierului românesc a fost făcută chiar în ziua în care vasul - ambasadorul onorific al României pe mările şi oceanele lumii - împlineşte 80 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Române.

Ceremonia care a marcat actul de naştere al navei şcoală „Mircea” a avut loc joi, de la ora 10.00, la festivitate participând şefii forţelor navale române şi germane, ambasadorul României în Germania şi ataşaţii apărării din ţările care au cadeţi la bord, directorul Şantierului Blohm & Voss, autorităţile civile ale Landului Hamburg.

„Mircea” se află în portul Hamburg din Germania pentru o escală de patru zile, planificată în perioada 25 - 29 iunie.

România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele Europeanului de tineret, joi, de la ora 19.00, ora României.