07 ianuarie 2019

Marea Britanie va fi într-un „teritoriu necunoscut” -premierul May

Bianca Pavaluca

Prim-ministrul britanic Theresa May a declarat că Marea Britanie se va afla într-un „teritoriu necunoscut” dacă Parlamentul britanic va respinge Acordul pentru Brexit negociat, adăugând că şi-a dublat eforturile pentru a obţine aprobarea parlamentarilor, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Ne vom afla într-un teritoriu necunoscut. Nu cred că poate cineva să spună exact ce se va întâmpla în cazul unei reacţii negative în Parlament”, a declarat May, menţionând că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este „în pericol” dacă parlamentarii nu susţin Acordul.

Premierul britanic este convins că Acordul va trece de Parlament în votul de săptămâna viitoare, după ce le-a promis parlamentarilor că vor avea mai multe de spus în negocierile viitoare cu Uniunea Europeană.

Votul din Parlamentul britanic va avea loc în data de 14 sau 15 ianuarie, a anunţat Theresa May, contrazicând zvonurile conform cărora acesta va fi amânat din nou. Votul era programat iniţial pentru luna decembrie, dar a fost anulat de către premier pentru a nu fi respins.

Marea Britanie este programată să părăsească Blocul comunitar în data de 29 decembrie 2019.