09 august 2018

Marea Britanie salută decizia SUA de a impune sancţiuni Rusiei pe fondul atacului neurotoxic

Teodora Marinescu

Marea Britanie a salutat miercuri decizia Statelor Unite de a impune sancţiuni Rusiei, după ce Washingtonul a stabilit că Moscova este responsabilă de atacul neurotoxic comis la Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Marea Britanie salută acţiunile aliaţilor noştri din SUA", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Externe.

"Reacţia internaţională la utilizarea unei arme chimice pe străzile din Salisbury transmite un mesaj clar Rusiei al cărui comportament iresponsabil şi provocator nu va rămâne nedisputat", a adăugat acesta.

Sergei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate ruseşti care a trădat zeci de agenţi ruşi pentru serviciul de spionaj britanic M16, şi fiica acestuia Iulia, au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în oraşul britanic Salisbury, în luna martie.

Departamentul de Stat a transmis miercuri că Administraţia Donald Trump a stabilit că Rusia este responsabilă de atacul neurotoxic comis în martie în Marea Britanie.

Zeci de ţări au expulzat aproximativ 150 de diplomaţi ruşi în contextul acestei crize, Statele Unite expulzând 60. În replică, Administraţia Vladimir Putin a expulzat acelaşi număr de diplomaţi din ţările respective.