12 februarie 2024

Marea Britanie îi sancţionează pe coloniştii israelieni „extremişti” din Cisiordania

Petru Mazilu

Marea Britanie a impus luni sancţiuni asupra unor cetăţeni israelieni. Autortiăţile britanice susţin că este vorba despre patru colonişti extremişti care i-au atacat pe palestinienii din Cisiordania, potrivit Reuters.

Sursă foto: Hepta

Măsurile impun restricţii financiare şi de călătorie celor patru persoane, despre care Marea Britanie a spus că au fost implicate în „abuzuri flagrante ale drepturilor omului”.

„Coloniştii israelieni extremişti îi ameninţă pe palestinieni, adesea sub ameninţarea armei, şi îi forţează să părăsească pământul care este de drept al lor. Acest comportament este ilegal şi inacceptabil. Israelul trebuie, de asemenea, să ia măsuri mai puternice şi să pună capăt violenţei coloniştilor. De prea multe ori, vedem angajamente luate, dar nerespectate”, a declarat ministrul britanic de externe David Cameron.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a anunţat că s-a ajuns la un nivel fără precedent de violenţă din partea coloniştilor din Cisiordania în ultimul an.

Şi americanii au impus sancţiuni la începutul acestei luni asupra a patru bărbaţi israelieni acuzaţi tot de violenţe asupra locuitorilor din Cisiordania.