09 octombrie 2018

Marea Britanie ar putea fi vizată de atacuri teroriste chimice sau biologice

Mihai Draghici

Organizaţii teroriste internaţionale ar putea comite atacuri chimice sau biologice în Marea Britanie, avertizează Ben Wallace, secretar de stat britanic pentru Securitate şi combaterea infracţionalităţii economice.

Sursă foto: Mediafax

"Observ comploturi în care singura limită a ambiţiilor adversarilor noştri este imaginaţia acestora", a declarat Ben Wallace în cursul unei conferinţe pe teme de securitate desfăşurată în Londra.

"Chiar în acest moment, teroriştii continuă să analizeze noi metode pentru a ne asasina pe străzi: se apropie de folosirea armelor chimice şi biologice. Au dezvolat şi lucrează la îmbunătăţirea arsenalului. Trebuie să fim pregătiţi pentru ziua în care vor ajunge pe străzile noastre", a spus Wallace, citat de agenţia Reuters.

În 2017, în Marea Britanie au avut loc cinci atacuri teroriste, soldate cu moartea a 36 de persoane. Alte 17 comploturi de tip terorist au fost dejucate.

Ben Wallace a precizat că 900 de militanţi islamişti britanici s-au deplasat în Siria şi Irak pentru a participa la conflictele din aceste ţări. Jumătate dintre aceştia au revenit în Marea Britanie, iar aproximativ 150 au fost ucişi în confruntări militare.