08 aprilie 2021

Marea Britanie anunţă că a executat atacuri aeriene cu rachete Storm Shadow împotriva militanţilor Statului Islamic, luna trecută, în nordul Irakului

Andreea Soare

Marea Britanie a executat mai multe atacuri aeriene asupra militanţilor Statului Islamic din nordul Irakului, luna trecută, ca parte a unei operaţiuni de 10 zile desfăşurate alături de forţele locale, a transmis Ministerul britanic al Apărării, marţi, potrivit Reuters.

Sursă foto: Hepta

Forţele de Securitate irakiene au eliminat militanţii Statului Islamic din regiunea muntoasă Makhmur, la sud-est de Erbil, în timp ce Forţele Regale Britanice şi alte aeronave ale coaliţiei au desfăşurat o ofensivă aeriană în timpul operaţiunii, a transmis Ministerul.

Operaţiunea s-a încheiat pe 22 martie, când militanţii s-au retras în nişte peşteri din munţii Makhmur. Trei aeronave Typhoon FGR4 au atacat poziţiile acestora folosind rachete Storm Shadow. Atacul a fost un succes.

Forţele Armate Britanice, împreună cu partenerii noştri de coaliţie şi partenerii irakieni, continuă să scoată din ascunzătoare teroriştii Daesh de oriunde s-ar afla”, a transmis Ben Ballace, Secretarul britanic al Apărării.

De asemenea, într-o operaţiune separată, care a avut loc pe 4 aprilie, o drona RAF Reaper echipată cu rachete Hellfire a lovit un grup de forţe ISIS în nordul Siriei, la 80 de km de vestul Al Hasakah.