06 martie 2019

Marea Britanie a trimis un distrugător pentru urmărirea unor nave militare ruse, în Canalul Mânecii

Mihai Draghici

Un distrugător al Forţelor navale britanice a fost trimis să escorteze nave militare ruse care traversează Canalul Mânecii, anunţă Ministerul Apărării de la Londra, avertizând că Marea Britanie urmăreşte dacă ambarcaţiunile respectă "protocolul corect de parcurs".

Sursă foto: Mediafax

Distrugătorul HMS Defender a fost trimis pentru monitorizarea grupului naval militar rus care traversează Canalul Mânecii.

"Vom continua să colaborăm cu aliaţii pentru urmărirea navelor ruse care trec prin apele internaţionale în apropierea ţărmului nostru, pentru a ne asigura că Forţele navale ruse urmează protocolul corect de parcurs", a declarat miercuri Mark Lancaster, secretar de stat pentru Forţele armate în cadrul Ministerului britanic al Apărării, citat de agenţia Reuters.

Fregata rusă Amiral Gorşkov, însoţită de navele logistice Elbrus, Nikolai Chiker şi Kama traversează Canalul Mânecii, în cadrul unei misiuni de navigare la distanţă de baze, a comunicat Flota militară nordică a Rusiei, citată de agenţia Tass.

Marea Britanie se confruntă cu "activităţi navale semnificative ale Rusiei, care au scopul de a ne testa determinarea", a avertizat în 2018 amiralul Philip Jones, comandantul Forţelor navale britanice.