25 noiembrie 2021

Marea Britanie a prezentat noile forţe de elită ale armatei, capabile să lupte pe patru fronturi diferite. Unul dintre cele patru batalioane se va concentra pe conflictele din estul Europei

Andreea Soare

Armata britanică a prezentat noua sa forţă de elită (o brigadă de forţe speciale, cunoscută drept „Ranger Regiment”), capabilă să lupte pe patru fronturi diferite, scrie DailyMail.

Sursă foto: Profimedia

Unul dintre cele patru batalione din regimentul de 1.200 de soldaţi se va concentra pe conflictele emergente din estul Europei. Alte două  batalioane vor fi trimise în Africa, iar al patrulea în Orientul Mijlociu.

Cei 300 de soldaţi din fiecare batalion au fost selectaţi din întreaga armată britanică pentru abilităţilor lor militare şi inteligenţa emoţională de care dau dovadă, întrucât aceştia vor fi nevoiţi să stabilească relaţii puternice cu trupele locale. Dacă nu ştiu deja, soldaţii vor învăţa limbi străine pentru a putea vorbi cu aliaţii în limbile lor native.

 Batalioanele vor fi alcătuite din soldaţi maturi, cu experienţă. Aceştia vor purta uniforme noi, cu beretă şi badge-uri noi şi vor fi înarmaţi cu arme de ultimă generaţie. De asemenea, vor avea drone, inclusiv Black Hornet, şi Sistemul de rachetă cu lansator multiplu, capabil să lanseze 12 rachete.

Prima lor misiune se aşteaptă să înceapă în 2022. Comandantul de brigadă al regimentului, Gus Fair, a declarat că sunt „o forţă capabilă să lupte cu partenerii”,  nu doar să îi „consilieze”.

Motto-ul regimentului este „Prin toate mijloacele” (By all means), potrivit capabilităţilor lor de luptă diverse.