12 martie 2021

MApN: Spitalele militare şi centrele de vaccinare nu sunt cu circuit închis. Din etapa a treia, centrele militare de vaccinare sunt deschise tuturor

Florin Jipa

În cadrul unei întâlniri avute cu jurnaliştii, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că spitalele militare şi centrele de vaccinare nu au circuit închis.

Sursă foto: MApN

Conform ministrului Apărării, în centrele militare de vaccinare, peste 90 la nivel naţional, în etapa întâi, s-au vaccinat personalul medical (militar şi civil).

În etapa a doua, au fost vaccinaţi militari şi rezervişti eligibili (veteranii şi rezerviştii peste 65 de ani sau cei cu comorbidităţi), urmând ca în etapa a treia centrele să fie deschise tuturor, pe o procedură derulată în platformă, a mai declarat oficialul MApN.

Fondurile alocate de MApN anul trecut pentru lupta contra pandemiei au fost de peste 35 milioane euro, cheltuiţi prin Direcţia Medicală, pentru achiziţia, dotarea şi funcţionarea a două spitale de campanie, achiziţia de teste, dotarea centrului de depozitare vaccinuri de la Institutul Cantacuzino etc.

MApN a mai anunţat că din 11 spitale medivale, şapte au fost suport COVID, unde au fost trataţi 6.500 de pacienţi, 1.100 de militari, restul fiind civili (80%).

Pe tot sistemul medical, anul trecut 80 la sută au fost pacienţi din afara ministerului.