25 mai 2019

MApN: Patru dintre militarii români răniţi în Afganistan au fost externaţi

Mihaela Gidei

Patru dintre militarii răniţi în Afganistan au fost externaţi, aceştia urmând să continue tratamentul şi recuperarea sub supravegherea echipei medicale româneşti, informează Ministerul Apărării. Unul dintre militari încă este internat în spitalul din Baza Aeriană Kandahar.

Sursă foto: Mediafax

„Patru dintre militarii răniţi în Afganistan, vineri, 24 mai, din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", au fost externati. Astfel, plutonierul Rusu Marian, caporalii clasa a II-a Ştefan Florin-Laurenţiu şi Apetroaie Petrică şi fruntaşul Petcu Nicolae au fost externati în decursul aceleiaşi zile. Toţi pacientii externaţi îşi continuă tratamentul şi recuperarea, aceştia aflându-se deja în grija echipei medicale româneşti”, transmite MApN, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citare, caporalul clasa a II-a Anton Florin se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate.

Cei cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri, în jurul orei 12.30, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate.

Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.