02 martie 2021

MApN, înfrânt în instanţă de o jurnalistă. Trebuie să-i transmită informaţii despre generalii care au obţinut gradul în baza doctoratului

Florin Jipa

Jurnalista Emilia Şercan a postat într-o reţea de socializare că a obţinut o decizie favorabilă la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Ministerului Apărării Naţionale, care refuză de cinci ani să-i pună la dispoziţie numele generalilor care au obţinut gradul în baza doctoratului.

Sursă foto: FB Emilia Sercan

„Şi uite aşa, abia după cinci ani de discuţii în spaţiul public o să aflăm unul dintre motivele pentru care doctoratul a fost un titlu atât de râvnit în armată, unul dintre locurile pilon de unde a început pervertirea sensului şi scopului doctoratului în România,” arată jurnalista.

Conform Emiliei Şercan, după anul 2002 a fost introdusă a prevedere în lege, conform căreia, pentru a ajunge general aveai nevoie de doctorat.

Jurnalista s-a făcut remarcată pentru articolele şi demascarea mai multor persoane cu funcţie de conducere, din instituţiile de forţă ale ţării, care au plagiat în lucrările de doctorat.

Conform deciziei instanţei, MApN trebuie să-i spună care dintre acei aproape 250 de generali, care au obţinut gradul după 2002, au fost avansaţi în baza doctoratului.