03 aprilie 2018

MApN are la dispoziţie 3400 de posturi pentru rezerviştii voluntari, recrutarea este în desfăşurare

Indira Crasnea

Ministerul Apărării are la dispoziţie 3400 de posturi pentru rezerviştii voluntari, până la 8 aprilie fiind în curs un proces de recrutare.

Sursă foto: Mediafax

Din cele 3400 de posturi, aproximativ 380 de posturi sunt pentru ofiţeri, aproximativ 140 pentru maiştri militari, aproximativ 680 pentru subofiţeri şi peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

Candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini.

În urma campaniei de recrutare şi selecţie a soldaţilor şi gradaţilor rezervişti voluntari desfăşurată anul trecut, au fost recrutaţi 739 de candidaţi, dintre care 209 au semnat contracte cu unităţile militare beneficiare, conform MApN.

Procedurile de recrutare a rezerviştilor voluntari se desfăşoară în baza Legii nr. 270 din 10 noiembrie 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Normelor metodologice de aplicare a acesteia.

Rezerviştii voluntari reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.