24 mai 2019

MApN anunţă numele militarilor răniţi în Afganistan şi formarea unei comisii de cercetare

Petriana Condrut

Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu, anunţă Ministerul Apărării.

Cei cinci militari români din cadrul Batalionului 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei” răniţi vineri, în jurul orei 12.30 (ora României), în Afganistan, sunt în stare stabilă şi se află internaţi la spitalul militar de tip ROL 3 al Bazei Aeriene Kandahar.

"Militarii răniţi în atac sunt plutonierul Marian Rusu, caporalii clasa a II-a Florin Anton şi Florin-Alexandru Ştefan, caporalul clasa a III-a Petrică Apetroaie şi fruntaşul Nicolae Petcu. La nivelul batalionului s-a constituit o comisie pentru cercetarea circumstanţelor producerii evenimentului, condusă de şeful de stat major al unităţii", transmite MApN.

Cei cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei" au fost răniţi în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani. Pe timpul executării misiunii, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.