20 aprilie 2019

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat sediul Ministerului Comunicaţiilor din Afganistan

Marinela Sarbu

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat sâmbătă Ministerul Comunicaţiilor situat în centrul Kabulului, întrerupând luni de relativ calm în capitala afgană şi subliniind ameninţările de securitate care continuă în ciuda eforturilor de deschidere a discuţiilor de pace cu talibanii, relatează Reuters.

Atacul de sâmbătă a avut loc cu puţin timp înainte de amiază, când o explozie s-a produs la intrarea într-o clădire cu mai multe etaje, care găzduieşte sediul ministerului, situată într-o zonă comercială aglomerată a oraşului, urmată de focuri de armă care puteau fi auzite la aproximativ 2 km distanţă.

Zona din jurul clădirii a fost închisă de poliţie, deoarece cel puţin trei atacatori s-au luptat cu forţele de securitate, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Nasrat Rahimi.

Potrivit acestuia, la începutul după-amiezii, cel puţin doi dintre atacatori au fost ucişi, iar focurile de arme nu mai pot fi auzite. Cu toate acestea, nu a existat nici o confirmare că atacul s-a încheiat.

Explozia, despre care oficialii de securitate au spus că probabil a fost provocată de un atacator sinucigaş, a avut loc, de asemenea, aproape de hotelul Serena, care este puternic fortificat şi a rămas unul dintre puţinele hoteluri din Kabul încă folosit de turiştii străini.