23 noiembrie 2018

Mai multe persoane înarmate au atacat consulatul Chinei din Karachi (Pakistan)

Marinela Sarbu

Mai multe persoane înarmate au atacat vineri consulatul Chinei din oraşul Karachi din sudul Pakistanului şi se pare că au pătruns într-o clădire a acestuia, au anunţat presa şi surse de securitate locale, relatează Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Nu se cunoaşte momentan dacă există victime, dar o explozie şi focuri de armă au izbucnit în cartierul Clifton, unde se află consulatul, precum şi ale mai multor naţiuni.

"Doi atacatori au intrat în secţia de viză a consulatului, diplomaţii sunt în siguranţă", a declarat un ofiţer de poliţie pentru Reuters, cu condiţia anonimatului.

O sursă de informaţii a confirmat atacul asupra consulatului.

Canalul TV Geo a transmis că poliţia a înconjurat atacatorii din interiorul consulatului. Canalul a difuzat mai multe imagini în care se poate observa o coloană de fum, aparent expediat în aer în urma exploziei.

China este cel mai apropiat aliat al Pakistanului şi principalul său binefăcător, investind miliarde de dolari în proiecte de infrastructură, ca parte a iniţiativei sale Belt an Road.

Trei atacatori sinucigaşi suspectaţi că au luat cu asalt consulatul chinez în oraşul pakistanez Karachi au fost ucişi înainte de a putea intra în această unitate, a spus şeful poliţiei din oraşul Karachi.

"Au fost trei atacatori şi toţi trei au fost ucişi ... Nici măcar nu au putut intra în consulat. Au încercat să intre în secţiunea privind vizele", a declarat şeful poliţiei, Amir Shaikh, reporterilor.

Doi poliţişti au fost ucişi în atac, care a fost revendicat de grupul insurgent separatist al Armatei de Eliberare din Balochistan.