12 iulie 2019

MAE din Norvegia: Guvernul şi opoziţia din Venezuela continuă discuţiile

Teodora Marinescu

Discuţiile între Guvernul din Venezuela şi opoziţia, condusă de Juan Guaido, vor continua, a informat joi Ministerul norvegian de Externe, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Reprezentanţii formaţiunii politice de guvernământ, Partidul Socialist, s-au întâlnit săptămâna aceasta cu reprezentanţii opoziţiei la Barbados, pentru a continua discuţiile începute în luna mai.

"Informăm că reprezentanţii principalilor actori politici din Venezuela continuă negocierile care au fost iniţiate la Oslo", a informat Ministerul norvegian de Externe.

"Reiterăm faptul că este importat ca toate părţile implicate să arate prudenţă în declaraţiile şi comentariile pe care le fac", a adăugat acesta.

Liderul opoziţiei, Juan Guaido, care a fost recunoscut ca preşedinte interimar al ţării de peste 50 de state, a declarat că discuţiile trebuie să ducă la o soluţie sustenabilă pentru criza cu care se confruntă ţara şi nu ar trebui să fie folosite de către partidul aflat la putere pentru a obţine mai mult timp.

Nicolas Maduro a fost contestat de Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane au continuat protestele, denunţând fraude electorale.