09 februarie 2019

Maduro: "Statele Unite nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezuela"

Teodora Marinescu

O posibilă agresiune din partea Statelor Unite împotriva Venezuelei nu poate fi justificată, a declarat liderul venezuelean Nicolas Maduro, în contextul în care preşedintele american Donald Trump a anunţat că că o intervenţie militară în rămâne o "opţiune", relatează site-ul agenţiei Tass.

Sursă foto: Mediafax

"Statele Unite nu au nicio scuză pentru o posibilă agresiune în Venezzuela", a declarat Maduro.

"Planul pentru Venezuela este mai mult sau mai puţin similar cu ceea ce s-a întâmplat în Libia", a adăugat Maduro.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile".