23 ianuarie 2019

Maduro: Administraţia de la Washington a ordonat "o lovitură de stat fascistă"

Mircea Olteanu

Preşedintele de la Caracas, Nicolas Maduro, a acuzat Administraţia de la Washington că a ordonat "o lovitură de stat fascistă" după ce forţele loiale regimului din Venezuela au suprimat o revoltă militară şi în contextul unui nou val de proteste antiguvernamentale.

Afirmaţiile liderului de la Caracs sunt o reacţie la un video postat pe Twitter de vicepreşedintele american Mike Pence în care afirmă despre Maduro că este "un dictator lipsit de legitimitate".

Maduro a replicat că "ceea ce a făcut guvernul Statelor Unite prin intermediul vicepreşedintelui Mike Pence a fost de a da ordine să se declanşeze o lovitură de stat din partea statului fascist (…) lucru care este fără precedent în istoria relaţiilor de 200 de ani dintre Statele Unite şi Venezuela", informează cotidianul The Express Tribune.

Anterior, Jorge Rodriguez, ministrul Comunicaţilor de la Caracas, a declarat că Pence a ordonat "teroriştilor" să provoace violenţe în cursul protestelor antiguvernamentale pentru a destabiliza Venezuela şi activitatea Administraţiei Maduro.

Guvernul venezuelean a comunicat marţi că mai mulţi ofiţeri au furat armament de la un avanpost militar şi ar fi oferit armele partidului de opoziţie Voluntad Popular (Voinţa Populară ).

Oficialii din Guvern descriu partidul de opoziţie ca fiind o organizaţie teroristă.