10 noiembrie 2018

Macron şi Trump vor tot adevărul despre uciderea lui Jamal Khashoggi

Mircea Olteanu

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său american, Donald Trump, susţin că autorităţile din Arabia Saudită trebuie să prezinte tot adevărul în legătură cu uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi, a afirmat o sursă de la Palatul Elysee, informează cotidianul Yeni Şafak.

Sursă foto: Mediafax

Cei doi lideri, care s-au întâlnit sâmbătă la Palatul Elysee, au fost de acord că acest caz nu trebui să destabilizeze şi mai mult Orientul Mijlociu, adăugând că situaţia ar putea crea o oportunitate de soluţionare pe cale politică a războiului din Yemen, a mai afirmat sursa menţionată anterior.

Arabia Saudită, care se confruntă cu critici dure în legătură cu uciderea jurnalistului Khashoggi, conduce o coaliţie de ţări arabe care luptă împotriva rebelilor houthi din Yemen, insurgenţii fiind sprijiniţi de principalul rival al Riadului în regiune, Iran.

Khashoggi a dispărut după ce 2 octombrie a intrat în Consulatul saudit din Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei sale. Cadavrul său nu a fost găsit până în acest moment.

Deşi iniţial a negat, Arabia Saudită a recunoscut că jurnalistul a fost ucis în consulat într-o operaţiune "neaprobată".