23 aprilie 2018

Macron: Putin este un om foarte puternic / Ce spune preşedintele Franţei despre un "plan B" privind acordul nuclear cu Iranul, înainte de vizita în SUA

Marian Avram

Vladimir Putin este un om foarte puternic în faţa căruia Occidentul nu ar trebui să îşi arate slăbiciunile, a declarat, duminică, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în cadrul unui interviu acordat pentru Fox News, citat de Politico.eu.

Sursă foto: Mediafax

”Putin este un om foarte puternic, un preşedinte puternic. El vrea ca Rusia să fie puternică. Oamenii sunt mândri de politica lui. El este foarte dur cu minorităţile şi cu oponenţii săi politici. Cred că nu ar trebui niciodată să ne arătăm slabi în faţa preşedintelui Putin deoarece el va profita de acest lucru”, a declarat preşedintele francez.

De asemenea, Macron l-a îndemnat pe preşedintele SUA, Donald Trump, să nu renunţe la acordul nuclear cu Iranul, afirmând că nu există o alternativă mai bună pentru acesta.

”Nu există un plan B dacă SUA decid să reimpună sancţiuni împotriva Iranului. Actualul acord este mai bun decât orice altă alternativă. Luaţi ca exemplu criza nord-coreeană”, a adăugat liderul de la Elysee.

Declaraţiile lui Macron au fost făcute înaintea unei vizite oficiale a preşedintelui francez în Statele Unite.