27 martie 2023

Lupte grele la Bahmut. Un general ucrainean a inspectat linia frontului

Petru Mazilu

Generalul ucrainean Oleksandr Sirskii a vizitat linia frontului şi ulterior a declarat că apărarea oraşului Bahmut este „necesară din punct de vedere militar”, potrivit Sky News.

Sursă foto: Mediafax

Generalul-colonel Oleksandr Srskii susţine că trupele sale continuă să respingă atacurile ruşilor asupra oraşului din estul ţării.

Reprezentanţii armatei ucrainene au anunţat că Sirskii a vizitat linia frontului din est pentru a rezolva „aspectele problematice care împiedică executarea eficientă a sarcinilor de luptă" şi a luat "decizii operaţionale menite să ne consolideze capacităţile de descurajare şi de a provoca daune inamicului".

Nu au fost oferite detalii despre vizita, însă comentariile lui Sirskii indică intenţia Ucrainei de a continua să lupte în Bahmut, în ciuda numărului mare de decese.

„Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bakhmut continuă. Situaţia este în mod constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme şi echipamente militare, dar continuă să desfăşoare acţiuni ofensive. Apărarea de la Bakhmut se datorează necesităţii militare.... Noi calculăm toate opţiunile posibile pentru evoluţia evenimentelor şi vom reacţiona în mod adecvat la situaţia actuală", a declarat generalul.

Oraşul Bakhmut din regiunea estică Doneţk a Ucrainei este văzut de Rusia ca un punct de plecare spre localităţile mai mari Kramatorsk şi Sloviansk. Rusia şi Ucraina au suferit pierderi grele în bătălia de la Bahmut, care a început vara trecută.