24 mai 2019

Liviu Dragnea nu este în favoarea ideii creării unei armate europene: Parteneriatul strategic cu SUA este vital

Diana Grigore

Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că nu susţine ideea înfiinţării unei armate europene. Preşedintele PSD a precizat că parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este vital pentru România.

Sursă foto: Mediafax

„Parteneriatul strategic cu SUA este vital pentru România, indiferent de ce spun unii sau alţii Garanţiile de securitate maxime pentru România le pot da doar SUA. Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este vital pentru SUA. Se tot discută despre armata europeană. De ce nu ţările din Europa fac cum am făcut şi noi? Să punem 2% din PIB pentru apărare ca să întărim NATO? Adică facem o altă armată în interiorul NATO? Ceea ce s-a propus urmăreşte ca la un moment dat să se rupă de NATO. Nouă nu ne convine lucrul acesta. Noi suntem lângă ruşi. Ruşii ne bat la uşă oricând”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, la DC News.

Liderul PSD a afirmat că nu este de acord ca România şi Europa să iasă din NATO.

„Nu, categoric nu. Eu am toată convingerea. Apartenenţa noastră la NATO represintă garanţiile maxime de securitate pentru România”, a spus Liviu Dragnea, întrebat dacă sprijină ideea ca România şi Europa să se rupă de NATO.

Reacţia liderului PSD vine în contextul în care preşedintele francez Emmanuel Macron susţine că soluţia evidentă la dilemele Europei în planul securităţii ar fi înfiinţarea unei „adevărate armate europene”, ca parte a ideii sale a unei „Europe care protejează”.