28 noiembrie 2023

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit poze cu Pentagonul şi cu portavioanele de la baza navală Norfolk, făcute de satelitul spion

Andreea Soare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a primit poze cu Pentagonul, Casa Albă şi cu portavioanele de la baza navală Norfolk. Acestea au fost făcute de satelitul spion lansat în urmă cu doar câteva zile, scrie publicaţia nord-coreeană KCNA, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a lansat cu succes primul său satelit de recunoaştere, despre care spune că este conceput pentru a monitoriza activităţile militare americane şi sud-coreene.

Fotografiile fac parte dintr-o serie de imagini despre care KCNA spune că sunt descrise ca „regiuni ţintă majore” trimise de satelit, inclusiv despre capitala sud-coreeană Seul şi bazele militare americane.

 Lui Kim i s-ar fi arătat şi poze făcute prin satelit cu Baza Aeriană Andersen din Guam şi cu un şantier naval american şi o bază aeriană din Norfolk şi Newport, unde au fost văzute şi portavioane britanice.

SUA şi Coreea de Sud au criticat lansarea de către nord-coreeni a satelitului spion, întrucât încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU privind folosirea tehnologiei balistice.

Seulul susţine, însă, că nu au putut fi verificate capabilităţile satelitului nord-coreean, întrucât nu au lansat pozele.