09 mai 2019

Liderii statelor Uniunii Europene au adoptat joi Declaraţia de la Sibiu

Teodora Marinescu

Liderii statelor membre, prezenţi la summitul informal desfăşurat în România, au adoptat joi Declaraţia de la Sibiu, care reiterează principiile unei singure Europe, unităţii şi protejării democraţiei şi a statului de drept.

Sursă foto: Mediafax

"Ne reafirmăm convingerea că, uniţi, suntem mai puternici în această lume tot mai neliniştită şi care prezintă tot mai multe provocări. Recunoaştem că avem responsabilitatea, ca lideri, de a face Uniunea noastră mai puternică şi de a ne crea un viitor mai bun, recunoscând totodată perspectiva europeană a altor state europene. De aceea, convenim astăzi în unanimitate asupra a zece angajamente care ne vor ajuta să ne ridicăm la înălţimea acestei responsabilităţi", se arată în declaraţie.

"Vom apăra o singură Europă – de la est la vest şi de la nord la sud. În urmă cu treizeci de ani, milioane de oameni s-au luptat pentru unitate şi pentru a fi liberi şi au doborât Cortina de fier care a împărţit Europa în două timp de mai multe decenii. Nu vom lăsa loc de diviziuni care vin în contra interesului nostru colectiv".