14 aprilie 2018

Lavrov: Atacul împotriva Siriei, inacceptabil şi ilegal/ Acuzaţiile că există dovezi incontestabile cu privire la atacul chimic din Duma, bazate pe informaţii dubioase

Marian Avram

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat, sâmbătă, că atacul efectuat de SUA, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei este ”inacceptabil şi ilegal”, adăugând că acesta reprezintă un atac la adresa sitemului de relaţii internaţionale, relatează The Guardian şi Interfax.

Sursă foto: Mediafax

Lavrov a anunţat că Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a purtat o conversaţie telefonică cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în care i-a cerut raportul serviciilor de informaţii din Franţa care include dovezi cu privire la implicarea regimului condus de Bashar al-Assad în atacul chimic din oraşul Duma.

”Acuzaţiile că există dovezi incontestabile cu privire la presupusul atac chimic din Duma sunt bazate pe informaţii dubioase. Declaraţiile conform cărora Damascul i-ar fi împiedicat pe inspectorii Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice nu au nicio legătură cu realitatea”, a declarat ministrul de Externe al Rusiei.