27 martie 2019

Kurz: "Putem confirma că există o legătură financiară între autorul din Noua Zeelandă şi Mişcarea Identitară din Austria"

Teodora Marinescu

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat miercuri că autorităţile au descoperit o legătură financiară între autorul atacului armat din Noua Zeelandă, în urma căruia 50 de persoane au murit, şi Mişcarea Identitară, de extremă-dreapta, din Austria, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Un purtător de cuvânt al procurorilor din Graz, Hansjoerg Bacher, a informat că liderul Mişcării Identitare, Martin Sellner, a primit o donaţie în valoare de 1.500 de euro de la o persoană cu acelaşi nume ca autorul atacului din Christchurch.

"Putem confirma că există o legătură financiară între autorul din Noua Zeelandă şi Mişcarea Identitară din Austria", a declarat Kurz.

Sellner a publicat pe Youtube un video în care afirmă că a primit o donaţie de la autorul atacului din Christchurch, iar autorităţile i-au percheziţionat casa pentru a stabili posibilele legături între cei doi.

"Nu sunt membrul unei organizaţii teroriste. Nu am nicio legătură cu acest individ, în afară de donaţie", a declarat Sellner.

Bacher a adăugat că a fost demarată o anchetă pentru a stabili dacă Sellner a fost implicat.

Kurz a declarat că Austria ia în considerare dizolvarea grupării Mişcarea Identitară.

"Poziţia noastră este foarte clară. Niciun fel de extremism, indiferent că este vorba de islamism radical sau extremişti de dreapta, nu are loc în societatea noastră", a afirmat Kurz.