06 noiembrie 2018

Kremlinul anunţă că Vladimir Putin va avea o scurtă întrevedere cu Donald Trump în Franţa

Mihai Draghici

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va avea o scurtă întrevedere cu omologul său american, Donald Trump, la Paris, pe 11 noiembrie, unde vor stabili detaliile viitorului summit bilateral, a anunţat marţi Kremlinul.

"Părţile au convenit că va fi dificil să fie aranjată o întrevedere în format complet a preşedinţilor Vladimir Putin şi Donald Trump la Paris. Totuşi, se vor întâlni într-un mod sau altul şi vor stabili când vor avea o altă întrevedere pentru o conversaţie substanţială", a declarat marţi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat, luni seară, că probabil nu se va întâlni cu omologul său rus, Vladimir Putin, la Paris, deşi consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, John Bolton, anunţase această întrevedere. "Nu sunt sigur că ne vom întâlni la Paris, probabil nu", a declarat Donald Trump referindu-se la Vladimir Putin. "Dar ne vom întâlni la summitul G20 şi probabil vom avea o întrevedere cu această ocazie", a spus Trump.

John Bolton a declarat în octombrie, după o vizită în Rusia, că Donald Trump va avea o întâlnire cu Vladimir Putin la Paris, cu ocazia ceremoniilor organizate la 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20) se va desfăşura în Buenos Aires, Argentina, pe 30 noiembrie - 1 decembrie 2018.