19 august 2018

Kremlin:Scopul întrevederii Merkel-Putin a fost de a"sincroniza ceasurile"în privinţa unor chestiuni

Mircea Olteanu

Întrevederea cancelarului german Angela Merkel cu preşedintele rus Vladimir Putin a fost "serioasă şi detaliată", a declarat un reprezentant al Kremlinului, precizând că scopul nu a fost acela de încheia vreun acord, doar de a "sincroniza ceasurile" în privinţa unor chestiuni internaţionale urgente.

Sursă foto: Mediafax

Cei doi lideri au discutat sâmbătă, în cadrul unei întrevederi la Schloss Meseberg, lângă Berlin, despre o serie de subiecte de interes internaţional, cum ar fi conflictele din Ucraina şi Siria, situaţia refugiaţilor sirieni sau proiectul unui gazoduct submarin care a atras opoziţia SUA şi mai multor ţări UE.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că întrevederea, care a durat trei ore, a fost "foarte serioasă şi detaliată", informează agenţia de ştiri Tass.

"Nu a existat niciun obiectiv de a ajunge la un acord. A fost o discuţie utilă de sincronizare a ceasurilor în ceea ce priveşte o serie de chestiuni urgente", a adăugat Peskov.

Întrevederea bilaterală, care s-a desfăşurat la Schloss Meseberg, un palat în stil baroc aflat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala germană, a fost prima reuniune între liderii de la Berlin şi Moscova care are loc în Germania după anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea, în urmă cu patru ani.