08 februarie 2019

Kremlin: Gazoductul Nord Stream 2 va fi benefic pentru toate ţările europene

Teodora Marinescu

Moscova speră ca statele UE să rezolve orice dispută privind construirea gazoductului Nord Stream 2 în Germania şi consideră că proiectul va fi benefic pentru toate ţările europene, a declarat vineri Kremlinul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Afirmaţiile au fost făcute la o zi după ce Franţa a informat că plănuieşte să susţină o propunere a Uniunii Europene privind reglementarea gazoductului şi care ameninţă construirea acestuia.

Purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a mai adăugat că Rusia continuă să lucreze la proiect şi că îl consideră ca fiind cea mai sigură cale de furnizare a gazului natural în Europa.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania, în luna iulie, că este "prizonieră" a Rusiei din cauza dependenţei faţă de gazele naturale şi a cerut oficialilor de la Berlin să renunţe la gazoductul Nord Stream 2.