07 august 2022

Kosovo reţine o jurnalistă la graniţă, suspectată că ar lucra pentru serviciul rus de informaţii militare

Alexandru Gologan

Ministrul de Interne al Kosovo a declarat sâmbătă că a arestat o jurnalistă rusă la graniţă. Daria Aslamova este suspectată că ar putea fi un spion. Autorităţile kosovare anchetează intenţiile jurnalistei.al

Sursă foto: Twitter

Ministrul de Interne al Kosovo, Xhelal Svecla, a declarat sâmbătă că poliţia de frontieră a arestat o jurnalistă rusă la graniţă. Autorităţile o suspectează pe Daria Aslamova de spionaj şi în consecinţă o anchetează pentru a-i afla intenţiile.

„Multe ţări au dovedit că a fost angajată în spionaj pentru serviciul de informaţii militare ruse şi s-a prefăcut a fi jurnalist”, a transmis Svecla într-un comunicat de presă.

Svecla a publicat o serie de fotografii pe pagina sa de Facebook în care jurnalista apare alături de ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, printre altele.

Rusia este principalul aliat al Serbiei şi la fel ca şi Belgradul este împotriva independenţei Kosovo.

Tensiunile dintre vecinii Kosovo şi Serbia au izbucnit recent şi au atins apogeul săptămâna trecută. După ce Kosovo a decretat că îi va obliga pe sârbii care locuiesc în nordul ţării şi care folosesc numerele de înmatriculare ale maşinilor sârbe să solicite plăcuţele eliberate de instituţiile din Pristina. Obligaţia a fost amânată, relatează Reuters.

Etnicii sârbi reprezintă aproximativ 5% din populaţia statului Kosovo, care este compusă din 90% etnici albanezi.

„Încercarea ei de a intra în ţara noastră, care coincide cu evoluţiile din nordul ţării, demonstrează în mod clar că Rusia s-a alăturat propagandei Serbiei cu scopul de a ne destabiliza ţara”, a continuat Xhelal Svecla.