02 iulie 2019

Klaus Iohannis, propunere pentru crearea unui grup de experţi comuni cu Republica Moldova

Petriana Condrut

Preşedintele Klaus Iohannia a declarat, marţi, după disicuţia cu premierul moldovean Maia Sandu, că a propus creare a unui grup de experţi care, împreună cu experţii din Rep Moldova, să identifice domeniile în care este nevoie de asistenţă şi să fie demarate proiecte concrete.

Sursă foto: Mediafax

"Românian a fost este şi va fi cel mai constant şi dedicat susţinător al Rep. Moldova în mod direct pentru atingerea nivelului de prosperitate şi securititate pe care îl doresc cetăţenii săi şi pentru parcursul european", a declarat Klaus Iohannis, în conferinţa comună susşintă cu Maia Sandu.

Preşedintele a vorbit şi despre transferul paşnic de purere, din 14 iunie, şi care a pus capăt situaţiei de criză politică peste Prut.

"Doresc să îi asigur de tot sprijinul României şi al meu personal pentru eforturile Guvernului de la Chişinău. Disponibilittea de a acorda, pe baza solicitărilor asistentă dedicată consolidării institutiilor în Republica Moldova. Administraţia prezidenţială a transmis propunerea de creare a unui grup de experti care împreună cu experţii din Rep Moldova să identifice domeniile în care este nevoie de asistenţă şi să fie demarate proiecte concrete. Partea noastra a constitutit acest grup. Voi urmări personal derularea de către guverne a acestei initţiative", a mai spus preşedintele.

"România, în coordonare cu parteneri europeni, va susţine deblocarea asistenţei financiare a UE pentru Rep Moldova, necesară investitiei în reforme, reluarea activităţii Comisiei bilaterale şi alte măsuri", a mai completat acesta.

Maia Sandu, premierul rep. Moldova se află în vizită ofcial în România, urmând să aibă o întrevedere şi cu Viorica Dăncilă.