08 august 2019

Klaus Iohannis: Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre

Teodor Bobei

Cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii „Mormintele Eroilor Căzuţi în Război”, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care a subliniat importanţa comemorării eroilor de război şi a felicitat Asociaţia şi membrii acesteia pentru activitatea desfăşurată.

Sursă foto: Mediafax

"Este datoria noastră, a tuturor, să ne amintim cu respect, recunoştinţă şi admiraţie de eroii cunoscuţi sau anonimi ai naţiunii noastre, pe a căror jertfă supremă s-a clădit independenţa, suveranitatea şi unitatea României. Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale în rândul tuturor românilor", a transmis preşedintele Klaus Iohannis, joi, către Adunarea Festivă organizată de Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria”.

Mesajul a fost prezentat de către Constantin Ionescu, Consilier de Stat - Departamentul Securităţii Naţionale, Directorul Oficiului Informaţii Integrate.

Preşedintele şi-a exprimat aprecierea pentru activitatea de îngrijire şi contruire a monumentelor comemorative şi a relicvelor de război.

"De-a lungul acestui secol de activitate, membrii Asociaţiei dumneavoastră au rămas permanent dedicaţi valorilor şi simbolurilor noastre naţionale şi au depus toate eforturile pentru conservarea relicvelor de război, pentru ridicarea de monumente comemorative şi pentru îngrijirea cimitirelor şi mormintelor eroilor noştri. O altă componentă importantă a activităţii Asociaţiei o reprezintă organizarea de acţiuni educative în cadrul comunităţilor pentru a păstra vie memoria eroilor noştri, mai ales în rândul tinerei generaţii", se mai arată în mesajul aniversar al lui Klaus Iohannis.

"Este datoria noastră, a tuturor, să ne amintim cu respect, recunoştinţă şi admiraţie de eroii cunoscuţi sau anonimi ai naţiunii noastre, pe a căror jertfă supremă s-a clădit independenţa, suveranitatea şi unitatea României. Instituţiile statului au obligaţia de a menţine trează conştiinţa identităţii noastre naţionale în rândul tuturor românilor", potrivit mesajului publicat de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis a felicitat voluntarii şi contribuţia donatorilor, precum şi activitatea membrilor Asociaţiei.

"Cu atât mai meritorie este activitatea dumneavoastră, cu cât se bazează în exclusivitate pe voluntariat şi pe contribuţii benevole şi donaţii. Membrii Asociaţiei dumneavoastră sunt oameni responsabili, cu un pronunţat spirit civic şi patriotic, care-şi iubesc şi respectă ţara, istoria, tradiţiile şi eroii. Membrii Asociaţiei dumneavoastră sunt oameni responsabili, cu un pronunţat spirit civic şi patriotic, care-şi iubesc şi respectă ţara, istoria, tradiţiile şi eroii. Acum, la împlinirea unui secol de existenţă a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor «Regina Maria», îi felicit pe toţi voluntarii care îşi dedică timpul şi contribuie la menţinerea cultului eroilor noştri şi la îngrijirea mormintelor acestora şi a operelor comemorative de război. La mulţi ani!”, a mai transmis Iohannis.