21 august 2019

Klaus Iohannis: Donald Trump este de părere că alocarea a 2% din PIB-ul ţării pentru înzestrarea unei armate naţionale din NATO "este puţin"

Alexandru Costea

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că omologul său american Donald Trump este de părere că alocarea a 2% din PIB-ul ţării pentru înzestrarea unei armate naţionale din NATO "este puţin". Despre această cotă, Iohannis a transmis că discuţiile vor trebui purtate în cadrul Alianţei.

Sursă foto: Mediafax

"Această chestiune am discutat-o deja anul trecut la sesiunea NATO de la Bruxelles. Preşedintele Trump este de părere că 2% este puţin şi va trebui să avem în NATO discuţie despre această cotă, dar ea nu este o temă specifică bilaterală, pentru că noi suntem la 2%, ne ţinem ce am promis şi acest lucru a fost remarcat pozitiv", a afirmat şeful statului român într-o conferinţă de presă susţinută după întrevederea cu omologul său din SUA Donald Trump, la Casa Albă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, că în discuţia cu Donald Trump a fost abordată şi tema întăririi efectivelor militare americane în România, precizând că şeful de stat american a fost foarte interesat de această chestiune.

Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă de Donald Trump, cu ocazia vizitei pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii.