03 septembrie 2019

Klaus Iohannis: Condamn cu fermitate atacul terorist laş de la Ambasada României din Kabul. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional

Alexandru Costea

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă cu fermitate atacul terorist "laş" care a ucis un diplomat român şi a rănit alt oficial al României. Acesta a reiterat angajamentul profund pentru combaterea terorismului la nivel internaţional.

Sursă foto: Mediafax

„Condamn cu fermitate atacul terorist laş care, din păcate, a pus capăt vieţii unui cetăţean român şi a rănit grav un alt cetăţean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanţe familiei îndoliate şi urez însănătoşire grabnică cetăţeanului român rănit în acelaşi atentat”, arată mesajul preşedintelui Klaus Iohannis transmis, marţi seară, de Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a condamnat atacul, precizând că acesta nu abate statul român din lupta contra terorismului.

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, marţi seară, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susţinut timp de câteva ore şi că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că diplomatul român mort făcea parte din structura de securitate a misiunii diplomatice şi avea 43 de ani. Ministrul Afacerilor Externe a precizat că, la momentul atacului, erau 12 diplomaţi români la misiunea de la Kabul, atacul având loc luni seară, la ora 22.00, ora României, şi durând câteva ore după miezul nopţii.

Ministrul a precizat că atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Viorica Dăncilă au fost informaţi despre tragedie şi că, după părerea sa, pentru diplomatul român mort s-ar impune funeralii naţionale, având în vedere actul de curaj de care a dat dovadă.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe (MAE).