25 iulie 2019

Klaus Iohannis a convocat, marţi, şedinţa CSAT pentru a da avizul rectificării bugetare

Alexandru Costea

Preşedintele Klaus Iohannnis a convocat şedinţa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), marţi, 30 iulie, de la ora 13.00, pentru a da avizul asupra rectificării bugetare au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sursă foto: Mediafax

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că rectificarea bugetară ar putea fi aprobată în august, din lipsă de timp, în condiţiile în care şedinţa CSAT va avea loc săptămâna viitoare.

„Aprobarea în Guvern ţine de pasul de trecut cu CSAT. Şedinţa va fi săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că rectificarea nu va avea loc pe 31 iulie, pentru că mai sunt paşi, Consiliul Fiscal, CES. Poate următoarea săptămână”, a spus ministrul, care a adăugat că proiectul va fi pus în dezbatere publică la începutul săptămânii viitoare.

Totodată, pemierul Viorica Dăncilă a afirmat că Guvernul aşteaptă prima şedinţă a CSAT pentru a primi aviz pe rectificarea bugetară care se află în lucru. De asemenea, ea a declarat că Guvernul se menţine în ţinta de deficit bugetar.

„Da, menţinem ţinta de deficit bugetar”, a spus, joi, Viorica Dăncilă, după evenimentul de lansare a celei de-a 17-a ediţii a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.