27 august 2019

Klaus Iohannis a afirmat că România a fost boicotată de declaraţiile politice în ceea ce priveşte postul nepermanent la ONU

Petriana Condrut

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la întâlnirea cu şefii de misiuni, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei, că România a fost boicotată cu privire la postul nepermanent la Consiliul ONU de declaraţii politice formulate fără mandat.

Sursă foto: Mediafax

"Din păcate nu putem marca faptul că România a fost aleasă pe o poziţie de membru nepermanent în Consiliul ONU, chiar dacă aţi făcut eforturi susţinute. România a fost boicotată de declaraţiile politice ale unor înalţi demnitari români, formulate fără mandat şi contrare unor poziţii tradiţionale alle României. Aceste grave derapaje au dus la eliminarea sprijinului fiind creionată o percepţie, eronată pe fond, a unei lipse de predictibilitate", a declarat Klaus Iohannis.

Estonia a obţinut o poziţie de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, pentru perioada 2020-2021, în detrimentul României. Estonia a câştigat runda decisivă cu 132 de voturi, în timp ce România a fost susţinută de 58 de ţări.