09 ianuarie 2021

Kim Jong-un numeşte SUA „cel mai mare duşman al nostru” şi anunţă că va realiza mai multe focoase nucleare

Anamaria Cadis

„Politicile ostile ale Washingtonului nu s-ar schimba indiferent de cine ocupă Casa Albă, dar renunţarea la aceste politici ar fi cheia pentru relaţiile Coreei de Nord cu SUA”, a declarat Kim Jong-un, vineri, potrivit agenţiei de ştiri de stat KCNA.

Sursă foto: Profimedia

„Activităţile noastre politice externe ar trebui să fie concentrate şi redirecţionate către supunerea SUA, cel mai mare inamic al nostru şi principalul obstacol în calea dezvoltării noastre inovatoare”, a spus Kim în timpul unor declaraţii pe care le-a făcut la un congres de partid ţinut în Phenian.

„Indiferent cine este la putere în SUA, adevărata natură şi politicile sale fundamentale faţă de Coreea de Nord nu se schimbă niciodată”, a spus Kim, jurând să extindă legăturile cu „forţele independente şi antiimperialiste”.

Coreea de Nord nu şi-ar „folosi abuziv” armele nucleare, a mai spus Kim, însă ţara îşi extinde arsenalul nuclear.

Kim a cerut dezvoltarea de echipamente, inclusiv arme hipersonice, rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid (ICBM), sateliţi spion şi drone.

Coreea de Nord se pregăteşte pentru testarea şi producerea diferitelor arme noi, inclusiv o „rachetă cu mai multe focoase” şi „focoase supersonice de zbor planante pentru rachete balistice de tip nou”, în timp ce cercetările asupra unui submarin nuclear sunt aproape complete, a spus el, potrivit Reuters.