26 aprilie 2019

Kim Jong-Un, liderul de la Phenian, consideră că pacea în Peninsula Coreeană depinde de atitudinea SUA

Bianca Pavaluca

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat în cadrul summitului cu preşedintele rus Vladimir Putin că pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană depind în totalitate de atitudinea Statelor Unite, a transmis vineri agenţia de presă nord-coreeană KCNA, citată de Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Situaţia din Peninsula Coreeană şi din regiune este momentan latentă şi a atins un punct critic, din care poate reveni la stadiul iniţial, având în vedere atitudinea unilaterală a Statelor Unite din cadrul ultimului summit dintre Coreea de Nord şi SUA”, a declarat Kim Jong-Un, conform agenţiei KCNA.

De asemenea, liderul nord-coreean l-a invitat pe Vladimir Putin în Coreea de Nord, data exactă urmând să fie aleasă în funcţie de disponibilitatea preşedintelui rus.

Preşedintele SUA a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat acum şase săptămâni în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean. Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul îşi schimbă atitudinea.

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit de două ori cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, ultima oară la Hanoi, în luna februarie.