01 august 2019

Kim Jong Un: Coreea de Nord a monitorizat testarea unui nou sistem de lansatoare de rachete multiple

Marinela Sarbu

Coreea de Nord a supravegheat testarea unui nou sistem de lansatoare de rachete multiple care va îndeplini curând un „rol principal” în operaţiunile sale terestre, a anunţat joi liderul Kim Jong Un, citat de agenţia de presă nord-coreeană KCNA, potrivit Associated Press.

Sursă foto: Mediafax

Raportul agenţiei nord-coreene de ştiri a contestat joi evaluarea de către armata din Coreea de Sud, care a concluzionat că miercuri au fost lansate două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Lansările din oraşul de coastă estic Wonsan au reprezentat cel de-al doilea test al armelor din Coreea de Nord în mai puţin de o săptămână şi au fost văzute ca o mişcare pentru a menţine presiunea asupra Washingtonului şi Seulului, pe fondul unui impas în negocierile nucleare. Phenianul şi-a exprimat, de asemenea, furia pentru exerciţiile militare comune desfăşurate de SUA şi Coreea de Sud

KCNA a transmis că liderul nord-coreean şi-a exprimat satisfacţia cu privire la teste şi a spus că sistemul de rachete nou dezvoltat va crea o „pericol inevitabil pentru forţele care devin o ţintă importantă pentru arme”.

Agenţia nu a furnizat nicio descriere specifică a modului în care „sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă” a fost efectuat în timpul tragerilor, dar a spus că testele au confirmat caracteristicile tehnice ale sistemului şi „eficienţa în luptă”.

Agenţia nu a furnizat nicio descriere specifică a modului în care „sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă” s-a desfăşurat în timpul lansărilor, dar a spus că testele au confirmat caracteristicile tehnice ale sistemului şi „eficacienţa în luptă”.

Şefii comuni ai Statului Major al Coreei de Sud au declarat miercuri că armele pe care le-a evaluat apoi ca rachetele au zburat aproximativ 250 de kilometri la un apogeu de 30 de kilometri.

Oficialii americani au minimizat ameninţarea lansărilor către Statele Unite şi aliaţii săi.

Consiliul de Securitate al ONU este de aşteptat să discute joi cu privire la ultimele lansări de rachete ale regimului de la Phenian, la cererea Marii Britanii, Franţei şi Germaniei, au anunţat diplomaţii consiliului.