30 decembrie 2019

Kim Jong Un cere măsuri de securitate "pozitive şi ofensive" cu ocazia reuniunii partidului de guvernământ din Coreea de Nord

Mircea Olteanu

Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong Un, a cerut măsuri de securitate "pozitive şi ofensive" la reuniunea partidului de guvernământ din Coreea de Nord, convocată în contextul tensiunilor cu SUA, relatează site-ul agenţiei Reuters, citând agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA.

Sursă foto: Mediafax

Kim a convocat o reuniune în weekend a celor mai importanţi oficiali ai Partidului Muncitorilor din Coreea pentru a discuta problemele politice pe fondul sporirii tensiunii cu Washingtonul în legătură cu termenul limită acordat Administraţiei SUA pentru ca aceasta să îşi modereze poziţia în negocierile privind dezarmarea balistică şi atomică a Coreei de Nord.

În cadrul unei sesiuni care a avut loc duminică, Kim a sugerat acţiuni în domeniile afacerilor externe, industriei muniţiilor şi forţelor armate, subliniind necesitatea luării de "măsuri pozitive şi ofensive pentru asigurarea deplină a suveranităţii şi securităţii ţării", a transmis KCNA, fără a oferi alte detalii.

"Prin măsuri pozitive şi ofensive, ar putea înţelege acţiuni foarte provocatoare împotriva Statelor Unite şi, de asemenea, a Coreei de Sud", a spus Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de Studii nord-coreene din Seul.

KCNA a mai transmis că liderul de la Phenian a discutat despre gestionarea statului şi a problemelor economice, în conformitate cu eforturile sale de a clădi o "economie independentă".

Kim "a prezentat sarcinile pentru corectarea urgentă a situaţiei grave a marilor sectoare industriale ale economiei naţionale", a comunicat KCNA.