05 februarie 2019

Jurnalistul britanic John Cantlie, luat ostatic de Stat Islamic acum şase ani ar fi încă în viaţă

Mircea Olteanu

Jurnalistul britanic John Cantlie, care a fost luat ostatic în Siria de reţeaua teroristă Stat Islamic în anul 2012 ar fi încă în viaţă, a declarat Ben Wallace, ministru adjunct de Interne în guvernul de la Londra, potrivit postului CNN.

Sursă foto: Mediafax

Oficialul britanic le-a spus marţi reporterilor că Guvernul de la Londra crede că jurnalistul este în continuare ţinut ostatic de Stat Islamic, acesta apărând de mai multe ori în materiale de propagandă ale reţelei teroriste.

Iniţial, jurnalistul a apărut, în clipurile video ale Stat Islamic, îmbrăcat într-o salopetă portocalie specifică deţinuţilor, iar ulterior ca aşa-zis reporter străin pe străzile localităţilor controlate de reţeaua teroristă.

Întrebat despre situaţia ostaticilor britanici din întreaga lume, Wallace a declarat că Marea Britanie nu plăteşte răscumpărări şi recomandă şi altor ţări să nu facă acest lucru.

Wallace a afirmat că John Cantlie esre cel mai proeminent ostatic britanic şi se crede că este încă în viaţă, fără însă să ofere mai multe detalii.