24 iunie 2021

Jurnalist BBC, la bordul HMS Defender: Distrugătorul a fost survolat de 20 aeronave şi încadrat de două nave ruseşti. Militarii britanici au încărcat armamentul

Florin Jipa

La bordul distrugătorului britanic HMS Defender s-a aflat şi un jurnalist de la BBC care a prezentat cât de aproape a fost ca acţiunea armatei ruse să provoace un incident armat în Marea Neagră.

Sursă foto: Twitter

„Distrugătorul a fost survolat de 20 de aeronave şi încadrat de două nave ruseşti pentru a fi forţat să-şi schimbe cursul. Militarii britanici au încărcat armamentul şi au pregătit sistemele de tragere,” a declarat corespondentul BBC, Jonathan Beale, conform CNN.

Totodată, Rusia a transmis noi clipuri de la incidentul din Marea Neagră. Ministerul Apărării a distribuit clipuri şi fotografii noi cu momentul interceptării şi lansării unor proiectile de avertizare pentru distrugătorului britanic HMS Defender care ar fi intrat în apele teritoriale din vestul Crimeei. Regatul Unit a transmis că nava a fost în apele teritoriale ucrainene şi nu au fost trase focuri de avertisment.

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a anunţat că în jurul orei 12.00 a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului britanic HMS Defender, dar a lansat inclusiv bombe de pe un avion de vânătoare.

După incident, ataşatul de la Ambasada Britanică a fost chemat la Ministerul rus al Apărării, anunţă presa rusă.

Evenimentul s-a petrecut în vestul Crimeei, la aproximativ 200 de km est de graniţa României.

 

 

 

Ruşii trag focuri de avertisment în Marea Neagră împotriva unui distrugător britanic