09 martie 2019

Juan Guaido a organizat noi proteste în capitala venezueleană Caracas

Teodora Marinescu

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido va conduce sâmbătă manifestaţiile organizate în Caracas cu scopul de a menţine presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

O pană de curent majoră a afectat joi Venezuela, problemă pe care Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a catalogat-o drept „sabotaj” la un baraj hidroelectric care asigură o mare parte din curentul electric la nivel naţional.

Două grupuri de dreapta au sugerat că pana de curent reprezintă o cauză a morţii unui copil şi unui adolescent. Autorităţile nu au dat încă nicio declaraţie.

"Le cer oamenilor din Venezuela să iasă la demonstraţiile împotriva regimului corupt şi incompetent care ne-a lăsat ţara în întuneric", a declarat Guaido.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Numeroase ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizii similare. Însă Italia şi Grecia au semnalat că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia.