01 august 2019

John Bolton: Testele balistice efectuate de Coreea de Nord nu încalcă promisiunile făcute lui Donald Trump

Bianca Pavaluca

Testele balistice efectuate de Administraţia de la Phenian nu încalcă promisiunea pe care liderul nord-coreean Kim Jong-Un i-a făcut-o preşedintelui american Donald Trump privind denuclearizarea, a declarat John Bolton, consilierului prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, conform Reuters.

Sursă foto: Mediafax

John Bolton a transmis că Statele Unite aşteaptă un apel din partea Coreei de Nord pentru reluarea discuţiilor privind denuclearizarea.

„Lansarea acelor rachete nu a încălcat promisiunea făcută de Kim Jong-Un către preşedintele Donald Trump privind rachetele intercontinentale”, a declarat Bolton.

„Totuşi trebuie să ne întrebăm când va începe adevărata diplomaţie, când vor începe discuţiile despre denuclearizare, având în vedere că Kim Jong-Un a declarat în data de 30 iunie că este pregătit. Aşteptăm să auzim ceva din partea Coreei de Nord”, a adăugat consilierului prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

Coreea de Nord a testat miercuri două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a transmis armata sud-coreeană, la câteva zile după un alt test balistic menit să preseze Coreea de Sud şi Statele Unite să anuleze viitoarele exerciţii militare comune.

Proiectilele au fost lansate din peninsula Hodo, în provincia Hamgyong de Sud, pe coasta de est a Coreei de Nord şi au zburat pe o distanţă de aproximativ 250 de kilometri.