24 iulie 2019

John Bolton, întrevedere cu oficialii sud-coreeni pentru a discuta despre Coreea de Nord

Bianca Pavaluca

John Bolton, consilierului prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, va avea miercuri o întâlnire cu mai mulţi oficiali din Coreea de Sud pentru a discuta despre problemele cu Coreea de Nord şi despre disputa dintre Coreea de Sud şi Japonia, conform Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Bolton se va întâlni miercuri cu Chung Eui-yong, şeful Biroului de Securitate Naţională, Jeong Kyeong-doo, ministrul Apărării şi Kang Kyung-wha, ministrul de Externe.

„Aştept cu interes discuţiile cu liderii importantului nostru aliat şi partener pentru a discuta despre securitatea şi prosperitatea din zona Indo-Pacifică”, a declarat John Bolton marţi, la sosirea în Coreea de Sud.

Oficialii din cadrul Ministerului Apărării din Coreea de Sud au anunţat marţi că aeronavele sale au lansat sute de focuri de avertizare după ce o aeronavă militară rusă a intrat fără permisiune în spaţiul aerian sud-coreean. De asemenea, au transmis că aeronave chineze au încălcat spaţiul aerian teritorial, dar nu au oferit detalii privind măsurile luate împotriva acestora.

Ministrul de Externe japonez, Taro Kono, a criticat Coreea de Sud pentru măsurile luate împotriva aeronavei militare ruse, deoarece spaţiul aerian încălcat de aeronavă aparţine Japoniei, nu Coreei de Sud. Aeronava rusă a intrat în spaţiul aerian situat deasupra insulei sud-coreene Dokdo, revendicată de Japonia drept teritoriu propriu, sub numele Takeshima.